25 Mart 2009 Çarşamba

DİBLE


Zeytinyağlılar katagorisinde olan son derece lezzetli ve sağlıklı bir yemek.Pilav bizim olmazsa olmazlarımızdan olduğu için dible hem sağlıklı hem de lezzetli.Görüntüsü ve şıklığıylada göz kamaştıran dible beş çayında da sunulabilecek bir çeşit.Yapımı kolay kısa zamanda güzel tadlar ve farklı tarifler yapmak isteyenler için diblenin malzemelerini veriyorum. MALZEMELER:1/2 kg.pilavlık pirinç1/2 kg.yeşil fasulye(ben buzluktan kullandım.)2 orta boy soğan2 tane kesme şeker1 kase kornişon turşu3-4 tane közlenmiş kırmızı biber1 çay bardağı konserve mısırZeytinyağı ve tuz YAPILIŞI:Öncelikle pirincimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak su ile 1 saat ıslatalım.Yeşil fasulyelerimizi soğanlarımızı çok küçük doğrayalım.Soğanları zeytinyağı koyduğumuz tencereye alıp pembeleşene kadar kavuralım.Üzerine yeşil fasulyeleri ilave edip,kavuralım ve pişmesini sağlayalım.(Ben deepfriz fasulyesi kullandığım için hemen pişti.)pirincimizin suyunu ayarlayıp (1e 1,5 ölçü veya 1e 2ölçü olarak pirincin cinsine göre)tuz ve şeker ilavesi ile pilavımızı pişiriyoruz.Pilav piştikten sonra ılık hale gelince doğranmış kornişon turşu,k.biber ve mısır ilave edilerek karıştırılır.Kek kalıbına koyup,servis tabağına ters çevrilerek sofraya getirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder