25 Mart 2009 Çarşamba

ET YEMEĞİ


Tencerede pişirilen et yemeklerinin en kolay ve lezzetli olanıdır.Bizim evde sevilerek yenilen yemekler arasındadır.Kısa zamanda hazırlanmasından dolayı bende tercih ederim.Kasaptan koyun etinin bel kısmından dilim yaptırarak alıyorum.Üzerindeki yağınıda aldırıyorum.Dana eti kullanılacaksa pişme süresini diğerine göre daha uzun tutmak gerekiyor.
Malzemeleri:1 kg. yemeklik koyun eti1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tatlı biber salçası3 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağtuz,karabiber1 orta boy soğan
Yapılışı: Genişçe bir tavanın içerisine tereyağının bir kısmı alınarak eritilir.Kızgın haldeyken yıkanmış ve suyu süzülmüş etler altüst ederek kızartılır.Eti çevirirken içerisindeki suyunu çıkarılmamasına özen gösterilir.(etin lezzetli olması için)Pişirilecek olan tencereye yağın kalanı eritilir.Salça ve soğan ilave edilerek biraz kavrulur.Kızartılan etler üzerine dizilir.Tuz ve tane karabiber koyup,sıcak su ilave ederek tencerenin kapağı kapatılır.Düdüklü tencerede suyu yüzünü geçerek 25-30 dk.pişirmek yeterli gelmektedir. Yanında patates püresi ve sade pilav ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder