25 Mart 2009 Çarşamba

KOL BÖREĞİ


Cuma günü soframdaki yufkadan kol böreğinin tarifi.El açmasını aratmayacak lezzette olan bu böreği sık sık yapıyorum.Yapımı kolay ve tadı güzel olan bu böreği bir gün öncesinden hazırlayıp ertesi günde pişirip sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Malzemeleri: 5 yufka 1 kase yoğurt 3 yumurta 1/2 su bardağı sıvıyağ İç malzemesi:3-4 patates200gr kıymamaydanoztuz,karabiberveya300-400 gr.kavrulmuş kıyma1 demet maydanozveyabeyaz peynirmaydanoz,dereotu
Yapılışı:Yuvarlak borcam tepsi sıvıyağ ile yağlanır.Bir kabın içerisine yoğurt,yumurta ve sıvıyağ koyarak karıştırılır.Yufka serilir.Yarısına hazırlanan yoğurtlu karışım sürülerek diğer yarısı üzerine kapatılır.Yufka yarım ay şeklinde olur.Yoğurtlu karışım yine sürülür.Geniş kısmına hazırlanan içten koyarak uzun rulo şeklinde sarılır.Gül şekli verilir.Tepsiye yerleştirilir.Diğer yufkalarda aynı şekilde sarılarak tepsiye yerleştirilir.Üzerine kalan yoğurtlu karışım sürülerek 200 derecede kızarana kadar pişirilir.Yaklaşık 18-20 dilim çıkmaktadır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder