25 Mart 2009 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE


Karne tatilinden dolayı dün küçük kızımın arkadaşları ve anneleriyle ve uzun süredir görüşemediğimiz arkadaşım Hülya hanımla da bir araya geldik.Buradan kendisine kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.Sohbet için kahve bahanedir ya bizimde bir araya gelmemiz için tatil bahane oldu. Güzel bir gün geçti.Devamı en kısa zamanda diyerek ayrıldık.Bu arada ben masamın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.Onlara hazırlamış olduğum kol böreğini de ikram etmeyi unuttuğum gibi.Herhalde bu durum sevdiklerimle bir arada olmaktan duyduğum mutluluktan olsa gerek diyorum. Sevgiyle kalın.
Soframdaki Menüm:
Tahinli kurabiye
Esmer kurabiye
Kuru patlıcan ve yaprak dolması
Kol böreği
Haşhaşlı ve cevizli çörek
Mevsim salatası
Truff
Ağlayan pasta
Tahinli kurabiyenin malzemeleri: 1/2 paket margarin(erimeden) 1 çay bardağı pudra şekeri 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1çay bardağı tahin 1/2 paket k.tozu 3su bardağı un
Üzeri için: Pudra şekeri Ceviz,badem
Yapılışı: Malzemelerimizi sırası ile karıştırarak hamur haline getirilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.üzerine ceviz veye badem batırarak 175 derece fırında hafif pembe renkte pişirilir.Fırından çıkınca ılık hale geldiğinde üzerine pudra şekeri serpilir.25-30 adet oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder