25 Mart 2009 Çarşamba

KABAKLI PASTA



Kısa sürede hazırlanan lezzetli bir pasta olmasıyla sık sık yaptığım bu pastayı sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler: 3 kg bal kabağı 3 paket eti petibör sade bisküvi 2 paket krem şanti 1 su bardağı süt 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 su bardağı şeker
Yapılışı: Soyulmuş ve doğranmış olan bal kabağı bir su bardağı şeker ile 1 çay bardağı su tencereye konur.Bal kabağının pişmesi sağlanır.Soğuduktan sonra ezilerek püre haline getirilir.Krem şanti 1 su bardağı süt ile krema haline getirilir.Islatılmış olan dikdörtgen borcam tepsiye bisküviler yerleştirilir.Üzerine kabak püresi sürülür.Bisküvi ve kabak püresi bitene kadar tekrarlanır.En son kabak ve onun üzerinede hazırlanmış olan krem şanti sürülerek ceviz serpilir.buzdolabında üzerine streç kaplayarak sogumaya bırakılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder