25 Mart 2009 Çarşamba

KIKIRDAKLI YOĞURT ÇORBASI


Kaç günlerdir açılmayan bloguma nihayet kavuşmuş bulunmaktayım.Buna küçük kızımın hastalığı,büyük kızımın tatile gelişi de eklenincede bir süre yazamadım.Bugünkü tarifim ÇORUM yöresinin düğün ve davet yemeklerinin başlangıç yemeği olan yoğurt çorbası.Çorum'a özgü düğünlerde ve davetlerde sunulan bu yemek listesinin adı Çorum beşlisidir.1-Yoğurt çorbası2-Et yemeği3-Su böreği(kıymalı)4-Pilav5-Baklava Çorum'a yolunuz düşerse sizlere bu beşliden yemeden gitmemenizi tavsiye ediyorum.Çorum'da bu yemeklerin sunulduğu konaklar vardır.Buralarda geçmişe yolculuk yaparken,bu lezzetli yemeklerden de tatmış olursunuz.Gelelim yoğurt çorbasına.
Yoğurt çorbası için gerekli malzemelerimiz: 500gr.katık veya süzme yoğurt veya yoğurt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası yeteri kadar su,tuz 1 yumurta 1 çay bardağı pirinç
Üzerine sosu:Tereyağı,nane veya tereyağı,kırmızı biber,salça
YAPILIŞI:Malzemelerimizin hepsi bir tencerenin içerisinde karıştırılır.Ocak üzerine alınarak pişmesi sağlanır.Kaynama noktasına gelinceye kadar kesilmemesi için sürekli karıştırılır.Kaynayıncada bir süre daha pişirildikten sonra ocaktan alınır.Tuz,k.biber ilave edilir.Üzerine yapılan sostan dökülerek kıkırdakla servise sunulur.
KIKIRDAK YAPILIŞI:1 yumurta,biraz tuz ve aldığı kadar un ile ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır.Kalem inceliğinde şeritler yapılır.İnce ince kesilir ve yağda kızartılır.Bu hazırlanan kıkırdak buzdolabına koyarak istenildiği zaman çorbanın üzerinde kullanılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder