27 Mart 2009 Cuma


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 36.HAFTA etkinliği için sevgili http://mutfaktelasi.blogspot.com/. arkadaşımın davetine teşekkür ediyorum ve KAYMAKLI EKMEK KADIYIFI tarifimi ona gönderiyorum.Kendisine sevgilerimi sunuyorum.
Malzemeleri:1 pakette yapışık olan 2 parça ekmek kadayıfının bir kapağı5 su bardağı sıcak suKaymakyeşil fıstık veya cevizŞerbeti için:6 su bardağı şeker6 su bardağı suyarım limon suyu
Yapılışı:Verilen ölçülerle şerbet hazırlanır.Kadayıf geniş ve kalın kenarlıklı bir tepsiye alınır.Üzerine sıcak su gezdirilerek biraz dinlendirilir.Böylece kadayıfımız kabarmış olacaktır.Hazırlanan şerbet üzerine dökülür.Tepsi ocak üzerine alınır.Tepsiyi çevirerek ve kenardaki şerbetleri üzerine kaşık kaşık dökülerek heryerinin aynı şekilde pişmesi sağlanır.Sıkı açılmayan yerlere çatal batırarak şerbetin girmesi sağlanır.Tepside yarım parmak kadarşerbet bırakarak ılımaya bırakılır.Çünkü bırakılan şerbetin bir kısmı çekecektir.Böylelikle kadayıfımız tepsiye yapışmayacaktır.Hazırlanan kadayıf dilimlenerek servis tabagına alınır.Servis yapılırken üzerine kaymak ve ceviz-y.fıstık ilave edilir.Bu ölçülerle 13-14 porsiyon olmaktadır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder