25 Mart 2009 Çarşamba

AĞLAYAN PASTA


Sevgili arkadaşım GULAYCE'nin etkinlik davetine teşekkür ediyorum ve bu tarifimi ona gönderiyorum.Sevgilerimi sunuyorum.
MALZEMELER: Keki için:5yumurta1,5 su bardağı şekerYarım çay bardağı sıvıyağYarım çay bardağı su2 yemek kaşığı kakao1 su bardağı un1 su bardağı buğday nişastası1 paket kabartma tozuÜzerine:2 su bardağı soğuk süt2 paket sade krem şanti+1 su bardağı sütSos için:1 yemek kaşığı mısır nişastası3 kahve fincanı şeker3,5 kahve fincanı su3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:Yumurta ve şeker çırpılarak su,sıvıyağ,kakao,un,nişasta,k.tozu ilave edilir.Dikdörtgen borcam tepsisini yağlayıp,unlayarak hazırlanan kek hamuru dökülür.175 derece fırında pişirilir.Bu arada verilen ölçülere göre sosu pişirilir ve soğumaya bırakılır.Fırından çıkarılan kekin üzerine süt dökülür.Kek soğuyunca hazırlanan krem şanti düzgün bir şekilde sürülür.Üzerinede daha önce hazırlanmış olan sosumuz dökülür.Streçle kaplayarak buzdolabında soğuması beklenir.Pastamız dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun.
NOT:Bu tariften kesilişine göre 15-20 dilim çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder