25 Mart 2009 Çarşamba

ETİ PUF




KREMASI İÇİN:2 Kahve fincanı un2 Kahve fincanı mısır nişastası1 Paket krem şantiYarım paket margarin1 kg.süt1 su bardağı şekerVanilyaKEKİ için:3 Yumurta2,5 kahve fincanı şeker1 kahve fincanı su2,5 kahve fincanı un1,5 paket kakao1 Paket kabartma tozuYAPILIŞI:Kreması için:Yağ eritilip un koyarak kavrulur.Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine süt,şeker,nişasta,vanilya ilave edilerek pişirilir.Soğumaya bırakılır.Krem şanti toz olarak dökülüp mikserle uzun süre çırpılır.Keki için:Yumurta ve şeker çırpılır.Su,un,k.tozu ve kakao ilave edilerekyağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülerek pişirilir.Pişen kekler yuvarlak kalıpla kesilir.(ben çay fincanı ile kestim)üzerine hazırlanan krema top şeklinde koyup,kekin kenarlarından çıkan kırıntılarufalanıp serpilir veya hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder